by SzelesÚt 2009. márc 17.

Motorkiállítás után

Három kivételével az összes nagy márka képviseltette magát az idei, 8. Budapest Motorkiállításon. A járműipar válságáról megoszlottak a...

Három kivételével az összes nagy márka képviseltette magát az idei, 8. Budapest Motorkiállításon. A járműipar válságáról megoszlottak a vélemények, a rendezvény alapján azonban a kereskedők többsége bizakodó.

A szezon nyitányának tartott kiállítás idén talán a korábbiaknál kisebbre sikerült. Nem volt ott a Kawasaki, a KTM és a BMW, a hatalmas erőkkel vonult fel viszont a Honda, a Yamaha és a Suzuki.

 

A Széles út standján üldögélve úgy véltük, a szombat volt a legerősebb nap, amikor valóban tömegesnek volt mondható az érdeklődés. Hevenyészett körképünkből kiderül, hogy az autó-kereskedelemben tapasztalható elmozdulás a luxus felé a motoroknál is érezhető: megnőtt a nagyértékű kétkerekűek iránti kereslet.

A kereskedők mindazonáltal bizakodóak. A hiteleket szabályozó rendelet nyomán ismét lehet kölcsönből motort venni. Már ha valaki bevállalja a 20 százalékos induló-részletet és a maximum 96 hónapos futamidőt. Az is valószínű, hogy ennél már csak nem lesz mélyebben a forint, így a mostani részleteknél valószínűleg egyre kevesebbet kell majd fizetni, ha erősödésnek indul.

Mindazonáltal a vásári vásárlási láz természetesen ezúttal is jellemző volt: főleg a ruhás cégeknél volt nagy a hajtás reggeltől estig. Sokan most is itt szerezték be a dzsekit, sisakot és a kiegészítőket.

Hogy milyen lesz a szezon, azt persze továbbra sem meri senki megjósolni. De hogy későn kezdődik, arról az időjárás sajnos gondoskodni látszik...

Ezek az írások is érdekelhetnek:
DEVELOPER BAR