by 2020. szept 02.

Tour de Hongrie - Mareczko triplázott

Jakub Mareczko sorozatban a harmadik sprinthajrát is megnyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen, mivel kedden a negyedik, Sárospatak és Kazincbarcika közötti szakaszon is diadalmaskodott. Összetettben továbbra is az ausztrál Kaden Groves áll az élen.

A 180 kilométeres, 1150 méter szintkülönbséget tartalmazó etapon három gyorsasági részhajrá, valamint a 304 méter magas tardonai emelkedő kétszeri megmászása után két hegyi hajrá várt a 110 versenyzőre, akik Sárospatakon a vasárnapinál 16 fokkal hidegebb, 17 fokos időben rajtoltak el.

A jósolt eső végül nem érkezett meg, a sprintre így száraz körülmények között került sor, ám az enyhén emelkedő befutó előtt 1,2 kilométerrel a mezőny harmadánál bukás történt, amelybe az éllovas Groves is belekeveredett, de mivel három kilométeren belül volt a baleset, így azonos idővel írták jóvá a célba érkezését, és megtartotta a sárga trikót a Mitchelton-Scott bringása. Szilasi László versenyigazgató arról tájékoztatta az MTI-t, hogy senki nem sérült meg a bukásban.

A 41. Tour de Hongrie szerdán a királyetappal, a 188 kilométer hosszú, 3259 méter szintkülönbséget tartalmazó Miskolc-Gyöngyös-Kékestető szakasszal zárul.

Eredmények:

    4. szakasz, Sárospatak-Kazincbarcika, 180 km:
1. Jakub Mareczko (olasz, CCC) 3:55:53 óra
2. Emils Liepins (lett, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. David van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) a. i.
...10. Karl Ádám (magyar válogatott) a. i.
    Az összetett élcsoportja:
1. Kaden Groves (ausztrál, Mitchelton-Scott) 14:10:38 óra
2. Jon Aberasturi (spanyol, Caja Rural-Seguros RGA) 2 másodperc hátrány
3. Lennard Hofstede (holland, Jumbo-Visma) 3 mp h.
...6. Szatmáry András (magyar válogatott) 7 mp h.
...17. Dina Márton (Kometa-Xstra) 12 mp h.
...21. Valter Attila (CCC) azonos idővel
...24. Kusztor Péter (Novo Nordisk) a. i.

MTI, fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek az írások is érdekelhetnek: